Cursuri de Prim-Ajutor pentru parinti

Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 134 ani in acordarea primului ajutor de baza si in pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie.
Primul curs “de bandaje” a fost organizat in 1877, medical in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. De atunci, mii de persoane au absolvit cursuri de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Rosie. Incepand cu luna septembrie 2012, cursurile de prim ajutor ale Crucii Rosii Romane sunt recunoscute la nivel european conform Centrului European de Referinta pentru Prim Ajutor (EFAC).

Daca te-ai aflat vreodata in situatia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranta stii cat de important este un curs de prim ajutor.
Primul ajutor de baza este doar un ajutor temporar acordat in caz de urgenta pentru salvarea vietii, prevenirea unor complicatii ulterioare si ameliorarea suferintelor pana in momentul in care un serviciu medical adecvat poate sa intervina.
Cursul este o versiune adaptata a cursului de prim ajutor organizat in general de Crucea Rosie Romana, cu insistenta pe manevrele efectuate la copii in situatii cum ar fi :, insolatie, intoxicatii, convulsii, arsuri, electrocutare, inec, accident rutier, sufocare, hemoragii, plagi, entorse, luxatii, fracture,etc. si se adreseaza acelora care au copii si vor sa stie ce sa faca in diverse situatii, atunci cand copiilor sau celor apropiati li se intampla cate ceva care le pune in pericol sanatatea sau viata.
     Persoane care ar putea fi interesate:
•    Parinti cu copii nou-nascuti si bebelusi varsta 0-3 ani;
•    Parinti cu copii cu varste intre 3-14 ani;
•    Educatoare;
•    Bone/babysiter;
•    Profesori;
•    Lucratori in domeniul social;
•    Oricine doreste sa stie cum sa actioneze pentru a acorda primul ajutor de baza.
Inscrierile se fac prin e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,  pe site-ul Crucea Rosie Filiala Sectorului 3 www.crucearosie-sector3.ro  sau telefon  0734.449.938,  Va asteptam!

Învață să acorzi primul ajutor!


Viaţa unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor şi de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului.

Situatiile in care este necesar primul ajutor pot fi foarte diferite, dar cel care acorda primul ajutor va trebui sa urmeze patru pasi, indiferent de situatie si anume:

1. Luarea masurilor de siguranta.
2. Evaluarea starii victimei.
3. Solicitarea ajutorului.
4. Asigurarea primului ajutor.

Dacă te-ai aflat vreodată în situaţia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane,  cu siguranţă ştii cât de important este un curs de prim ajutor.

Vrei sa participi la un curs de prim ajutor ?

Alege una din zilele de curs din program si trimiteti solicitarea prin e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

pe site-ul Crucea Rosie Filiala Sectorului 3, www.crucearosie-sector3.ro , sau la telefon  0734.449.938


Crucea Rosie pune la dispozitie materialele necesare desfasurarii cursului respectiv : truse de prim ajutor, consumabile (fesi din tifon si elastice , comprese sterile, atele etc), targi, papusi pentru resuscitare cardio pulmonara cu afisaj electronic, defibrilator, etc. ;

Trainerii sunt persoane cu experienta care au absolvit cursurile de formatori in domeniul acordarii primului ajutor in cadrul Sistemului national standardizat in prim ajutor al Crucii Rosii Romane. 

Tel: 0734.449.938, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Alte informatii in pagina de contact