Directioneaza 2% sau 3,5%

2% sau 3,5% pentru Crucea Rosie!

Directioneaza 2% sau 3.5% din impozitul tau pe venit pentru sustinerea actiunilor umanitare ale CRUCII ROSII ROMÂNE

Ce este 2%?

Sistemul 2% permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o entitate nonprofit. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida în mod direct ce se întîmpla cu impozitele lor. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat directionata de catre fiecare cetatean în parte spre sectorul neguvernamental.

Ce trebuie sa faceti?

1. Daca ati realizat în anul 2018 venituri din salarii sau pensii (pensii numai peste 1.500 RON), veti completa Formularul 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual, dupa cum urmeaza:

Puteti directiona aceasta suma catre o singura organizatie non-profit.

Formularul trebuie completat cu datele prevazute, cu majuscule, citet si corect, cu semnatura si data completarii.

Se depune pâna la data de 25 mai 2021.

[Pentru a descarca formularul, va rugam sa dati click pe linkul de mai jos]

CERERE  PRIVIND DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND   2% SAU 3,5 % DIN IMPOZITUL ANUAL PE  VENITURILE DIN SALARII ȘI DIN PENSI

Originalul se depune la organul fiscal în a carui raza teritoriala se afa domiciliul fiscal al contribuabilului, prin scrisoare recomandata.

Nu uitati sa va opriti o copie!

Daca vreti sa stiti mai multe despre noi ne gasiti și pe pagina de FB  : Crucea Rosie Sector 3   www.facebook.com/Crucea-Rosie-Sector-3

Echipa Filialei Sector 3 Bucuresti a Crucii Rosii Române va sta la dispozitie la telefonul 0734.449.938 cu informatii, cu formulare si orice alte detalii pe care le considerati necesare pentru a va decide în favoarea organizatiei noastre.

Va multumim!

 

Sponsorizeaza cu 20% 
Crucea Rosie Filiala Sectorului 3
SPONSORIZARILE CATRE ONG-uri NU CRESC CHELTUIELILE !
Nu costa nimic sa sponsorizati !

Puteti face sponsorizari de pana la  20%  din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei,  iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii,  cheltuiala fiind astfel deductibila !

Baza legala ( poate fi actualizata) :

Codul fiscal  - Titlul II Impozitul pe profit,   Cap.II Calculul profitului impozabil, 

 Art.21 Cheltuieli:

"(4) Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

p) Cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

2. nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Pentru colectare si depunere trimite un mesaj pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.      

Multumim !

DESCARCA CONTRACTUL DE SPONSORIZARE

 

 

Tel: 0734.449.938, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Alte informatii in pagina de contact