Doneaza alimente

Programul social Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane a fost initiat in septembrie 2009. Acesta sprijina – prin donatiile dumneavoastra de alimente greu perisabile – o parte din cele mai vulnerabile persoane din tara.

Beneficiarii Bancii de Alimente sunt selectati atent cu ajutorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sickness si al voluntarilor Crucii Rosii. Criteriile de selectie nu se refera doar la persoanele cu venituri foarte mici sau fara venituri, drug fiind relevante si alte criterii, precum:

  • familii cu multi copii (mai mult de doi);
  • familii monoparentale;
  • copii lasati in grija bunicilor sau a altor rude;
  • tineri provenind din sistemul de ocrotire sociala;
  • persoane varstnice;
  • persoane cu handicap;
  • persoane cu boli cornice;
  • persoane fara adapost;
  • persoane apartinand unor minoritati, posibile victime ale discriminarii;
  • persoane aflate in situatii de criza (deces in familie, pierderea locuintei, pierderea locului de munca, pierderea sanatatii – accident).

Procesul de distributie al alimentelor:

Alimentele ajung la beneficiari urmand un proces care se deruleaza in 5 etape: cumpararea, donarea, colectarea, sortarea si distribuirea.

Continutul unui pachet alimentar de 12 kg este urmatorul:

Ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare greu perisabile.
Prezentarea programului în cadrul Filialei Sector 3

Majoritatea beneficiarilor ajutati de noi sunt persoane varstnice, fara venituri sau cu venituri foarte mici, boli cronice, si fara rude care sa le ofere un sprijin. De asemenea, printre beneficiari avem si cateva familii ce au copii cu handicap, venituri mici si cheltuieli foarte mari, precum si o familie monoparentala, in care parintele in viata sufera de mai multe boli cronice extrem de costisitoare.

Voluntarii Crucii Rosii – Filialei Sector 3 Bucure?ti sustin Banca de Alimente a Crucii Rosii prin:

promovarea programului, distribuind flyere la intrarea in magazinele implicate in program si raspunzand la intrebarile celor interesati;
efectuarea de anchete sociale in vederea introducerii persoanelor nevoiase in baza de date a beneficiarilor Bancii de Alimente;
alegerea celor mai vulnerabile persoane din listele date de DGASPC(Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) Sector 3 Bucuresti;
pregatirea pachetelor alimentare in cadrul Depozitului Central;
organizarea unor har?i de distributie cu beneficiarii, pentru eficientizarea transportului de alimente:

Tel: 0734.449.938, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Alte informatii in pagina de contact