Comunicat de presa "Cetatenia activa"

Primăria Sectorului 3 - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, 
în parteneriat cu Inspectoratul școlar și  Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Sectorului 3 promovează cetățenia activă.        

Primaria Sectorului 3 - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ,
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti  si Societatea National? de Cruce Rosie din România Filiala Sectorului 3 au semnat,  la începutul lunii august 2013,  un acord de arteneriat prin care se urmareste sensibilizarea, educarea si implicarea cetatenilor sectorului 3 pentru asigurarea asistentei umanitare în cazuri extreme si sprijin pentru persoanele vulnerabile.
Dintre obiectivele specifice ale parteneriatului amintim: promovarea conceptului de cetatenie activa - voluntariat si formarea unei retele de solidaritate din voluntari pregatiti sa acorde primul ajutor premedical si sa actioneze  în cazuri de urgenta, alaturi de structurile abilitate .
Cel putin 200 de persoane vor fi instruite sa acorde primul ajutor premedical si se vor  organiza actiuni comune în vederea promovarii conceptului de cetatenie activa si voluntariat.

Incepand cu luna noiembrie, voluntarii Crucii Rosii Filiala Sector 3 vor face prezentari si demonstratii de prim ajutor în 50 de unitatile scoalre, în cadrul orelor de dirigentie.
Un numar de aproximativ 1500 de elevi vor fi încurajati sa se implice în actiuni umanitare si de voluntariat, vor învata metode de preventie si modul în care pot acorda primul ajutor în caz de accident .

Acordul de parteneriat a fost reînoit în anul 2019 și are o durata de 2 ani cu posibilitatea de  prelungire.

Tel: 0734.449.938, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Alte informatii in pagina de contact